Pro Clinique

IPL - Borås

Hår på kroppen kan ibland vara oönskat och irriterande trots att det sitter där helt naturligt. Om man har mycket generande hårväxt kan det gå åt många frustrerade timmar i badrummet med rakhyveln, timmar som man skulle kunna använda till något annat. Med en IPL-behandling blir man skonsamt och effektivt av med oönskad hårväxt på ett nära nog permanent sätt.
Behandlingen har också en rad andra positiva effekter så som till exempel föryngring av huden, reducering av rynkor och fina linjer samt ytliga blodkärl.

Vad är IPL?

Det är vanligt att IPL förväxlas med laserbehandling, men det är inte riktigt samma sak. Laser använder sig nämligen bara av ljus på en våglängd, medan IPL använder sig av ett brett spektrum av ljus på flera olika våglängder. Under en IPL-behandling för hårborttagning avges pulser från de högintensiva ljusvågorna ned i hårsäckarna.
Väl nere i hårsäcken absorberas ljuset av det pigment som finns i hårstråt. Denna process avger värme vilket gör att hårsäcken går in i vila och att hårstråt trillar av. Tidigare lämpade sig inte den här typen av behandling för personer med mörk hud eftersom den kunde lämna missfärgade fläckar på huden samt brännskador.
På Pro Clinique använder vi oss av den nya generationens maskin, Dermeo STflash4® som även klarar att behandla mörk hud utan att ge biverkningar.

Gör behandlingen ont?

Behandlingen är inte speciellt smärtsam. Det kan dock svida och kännas som att någon nyper i huden när behandlingen pågår.

Vilka är fördelarna med IPL kontra andra hårborttagningsmetoder?

Det som gör IPL så fantastiskt är att inte bara den oönskade hårväxten behandlas. Behandlingen ger även effekt på huden. Efter behandlingen kan man uppleva:
  • En föryngrad hud med mer lyster och jämnare hudton
  • Att ytliga blodkärl har reducerats
  • Att fina linjer och rynkor är mindre synliga
  • Att ärr är mindre framträdande
Naturligtvis kan man välja att behandla med IPL bara för att uppnå dessa resultat trots att man inte är i behov av hårborttagning.

Hur länge håller resultatet?

För att helt ta bort oönskad hårväxt behövs ungefär sex till åtta behandlingar. Dessa behandlingar bör göras med cirka tre till åtta veckors mellanrum. Efter det kan man göra en behandling ungefär en gång om året för att bibehålla resultatet.

Finns det några kontraindikationer?

Man bör inte göra en IPL-behandling om man är gravid. Man bör inte heller genomgå behandlingen om man lider av någon av dessa sjukdomar eller hälsotillstånd: tidigare hudtumörer, dysplastisk nevussyndrom, diabetes typ 1, keloid tendens, infektioner i området som ska behandlas, epilepsi, vitiligo eller PCO. Om man äter mediciner som orsakar ljuskänslighet eller tar vissa acnemediciner bör man också undvika IPL. Detsamma gäller om man någon gång drabbats av hyperpigmentering. Det är också väldigt viktigt att inte vara solbränd vid behandlingstillfället. Förut råddes även personer med mörkare hudfärger att undvika IPL. Med dagen moderna teknik är det inte längre ett hinder och alla hudtoner kan behandlas.

Vilka biverkningar kan IPL ge?

Det finns inga allvarliga rapporterade biverkningar av behandlingar med IPL. Direkt efter behandlingen kan det dock sticka och pirra i huden. Huden kan också rodna precis efter en avslutad behandling. Alla dessa biverkningar går över snabbt.

Vad ska man tänka på efter behandlingen?

Efter en behandling med IPL kan man leva i stort sett som vanligt. Det är emellertid viktigt att man inte utsätter huden för solljus och använder solskyddsfaktor. Man bör också undvika att använda både tobak och alkohol. Låt även bli att utsätta kroppen för intensiv träning eller bastubad direkt efter en behandling.

Hur går behandlingen till?

Innan behandlingen förses man med skyddsglasögon för att inte skada ögonen med det intensiva ljuset som maskinen avger. Man får sedan bekvämt ligga ned medan huden behandlas med IPL-maskinen.
Dermeo STflash4® som vi använder oss av har stora så kallade prismor. Det gör att den kan täcka en yta på 8,25 cm2 åt gången, något som gör att behandling av en hel rygg bara tar sju minuter.

Estetisk klinik i Borås

Vi är en av få estetiska kliniker i Borås och vi jobbar alltid med noggrannhet, dedikation & ärlighet.
Vi erbjuder dig som kund det senaste inom estetiska behandlingar & medicinsk hudvård.

Nyheter hos oss!

Kontakta oss

Österlånggatan 40
503 37 Borås

Scroll to Top