Pro Clinique

Kemisk peeling - Borås

En kemisk peeling kan vara det rätta sättet att föryngra huden och göra den slätare med en jämnare hudton. Med åldern är det lätt att få åldersfläckar och andra småskavanker, men med hjälp av olika syror som läggs på huden uppnås en lyster, finare hudton och mindre porer.

Även smårynkor kan reduceras. Boka en kemisk peeling hos oss på ProClinique för att återfå din fina, ungdomliga hy igen.

Olika styrkor på kemisk peeling?

När du genomgår en kemisk peeling rengörs ansiktet först för att sedan behandlas med syra på det yttersta hudlagret. Vanliga syror som används är glykolsyra och mjölksyra. Syran går in i huden och arbetar för att senare bidra till cellförnyelse, lyster och smidighet. Beroende på styrka får den verka i alltifrån några minuter upp till några timmar innan den tvättas bort.
Ju starkare den kemiska peelingen är, desto mer återhämtningstid erfordras och huden kan även flagna under några dagar. Det är extremt viktigt att använda hög solskyddsfaktor vid utomhusvistelser efter en kemisk peeling för att skydda den känsliga huden. Använd helst SPF50.

Vilken hudtyp är lämplig för vad?

Olika hudtyper är olika känsliga för en kemisk peeling. Därför bör du alltid konsultera med en specialiserad hudterapeut innan behandling som guidar dig i valet. För den som önskar kan även en enklare och svag hemmapeeling vara aktuellt, kanske för att underhålla resultatet av en tidigare peeling. En stark peeling ska dock alltid utföras av specialiserad hudterapeut.

Tips på kemiska peelingar

  • Den medelstarka TCA-syran kan upprepas i en kur innan fullt önskat resultat.
  • En annan vi rekommenderar är EasyPhyticPeel som är självneutraliserande och perfekt för acnebenägen eller fräknig hy.

Andra behandlingsområden

Du som eventuellt fått solfläckar på händer, dekolletage eller andra områden kan göra en kemisk peeling även där med gott resultat.

Typer av kemiska peelingar

Under begreppet kemisk peeling ingår flera varianter och de vanligaste är AHA-peeling (Alpha Hydroxy Acid) eller TCA-peeling (Triklorättiksyra). Den sistnämnda innebär vanligtvis en starkare peeling med längre återhämtningstid.

Peelingar kan utföras med olika metoder:

  • Peeling med syror
  • Dermabrasion (mekanisk peeling)
  • Laserpeeling med ljus från laser

Estetisk klinik i Borås

Vi är en av få estetiska kliniker i Borås och vi jobbar alltid med noggrannhet, dedikation & ärlighet.
Vi erbjuder dig som kund det senaste inom estetiska behandlingar & medicinsk hudvård.

Nyheter hos oss!

Kontakta oss

Österlånggatan 40
503 37 Borås

Scroll to Top