Pro Clinique

PRP-behandling - Borås

När åren går och vi blir äldre tappar vår hud successivt sin elasticitet. Den blir även sämre på att hålla kvar den fukt som håller den smidig. Huden reagerar då med att få fina linjer, och till slut även rynkor. Även håret drabbas när vi åldras. Ett tidigare fylligt hår kan med åren bli tunt och skört.
En PRP-behandling är ett enkelt och naturligt sätt att att återge både hud och hår kraft och elasticitet.

Vad är en PRP-behandling?

PRP-behandling kallas ibland även Dracula- eller vampyrbehandling. De något skrämmande namnen beror på att man använder sig av det egna blodet från den person man behandlar. Kort går behandlingen till så att man först tar blod från patienten. Blodet centrifugeras sedan för att extrahera blodplättar och plasma från det. Vätskan innehållande plasma och blodplättar injiceras sedan i patientens problemområde.
I huden söker sig sedan blodplättarna till skadat kollagen. Där utsöndras ämnet granula som i sin tur aktiverar adenosindifosfat och fibrinogen, ämnen som gör att vävnaden läker. Kort går alltså behandlingen ut på att hjälpa och påskynda kroppens egen läkningsprocess.

Är PRP-behandling smärtsam och finns det några biverkningar?

Smärttröskeln är olika från person till person, men generellt kan man säga att en PRP-behandling inte gör ondare än en vanlig injektion. När man extraherar blod känns det ungefär som att ta ett blodprov.
En behandling har få biverkningar. Man kan dock få en lättare svullnad eller rodnad efter behandlingen, men den bör lägga sig efter några dagar. Vissa upplever också en pirrande känsla i huden. Det är viktigt att vara noga med att ange om man äter några mediciner innan man påbörjar behandlingen.

Vilka resultat ger en PRP-behandling?

Resultatet i form av fastare hud eller rikare hårväxt syns som bäst efter ett år. De första förändringarna kan man dock börja se redan efter tre till sex veckor, sedan förbättras resultatet gradvis månad för månad.
För att få optimalt resultat av behandlingen rekommenderas att man genomgår tre behandlingar med ett par veckor mellan varje gång. Resultatet av behandlingen håller sig sedan mellan ett till två år.

Estetisk klinik i Borås

Vi är en av få estetiska kliniker i Borås och vi jobbar alltid med noggrannhet, dedikation & ärlighet.
Vi erbjuder dig som kund det senaste inom estetiska behandlingar & medicinsk hudvård.

Nyheter hos oss!

Kontakta oss

Österlånggatan 40
503 37 Borås

Scroll to Top