Pro Clinique

Botox - Borås

Med åren börjar tecken på att huden åldras oundvikligen att dyka upp hos alla. Sådana tecken kan till exempel vara fina linjer eller rynkor kring och mellan ögonen, runt munnen och i pannan. Även huden på halsen kan drabbas av ålderstecken och kan förlora sitt ungdomliga utseende.
Många finner dessa rynkor och linjer besvärande och väljer att behandla dem. Ett sådant alternativ till behandling är injektioner med Botox.

När kan man se resultatet av botox?

En botoxbehandling ger inget omedelbart resultat, men man behöver heller inte vänta länge. Själva medlet stannar, till skillnad från vad många tror, kvar under huden under ungefär ett dygns tid. Den avslappnande effekt medlet gett musklerna kvarstår dock. När det gått några dagar brukar resultatet sakta och gradvis börja synas. Fullt resultat av behandlingen syns efter ungefär två veckor.

Hur länge håller en botoxbehandling?

När man gjort en botoxbehandling bibehålls det slutgiltiga resultatet i ungefär tre till sex månader. En allmän riktlinje är att upprepa behandlingen cirka tre gånger per år för att kunna bibehålla den utslätande effekten.

Gör behandlingen ont?

De flesta upplever en stickande känsla när nålen går igenom huden, ungefär som när man får ett myggbett. Själva behandlingen är över på en kort stund och brukar inte göra ont. Det är dock viktigt att veta att hur vi upplever smärta är mycket individuellt. Vissa kan alltså tycka att en botoxbehandling gör ondare än andra.

Finns det några medicinska kontraindikationer med behandlingen?

Man bör inte göra en botoxbehandling om man är överkänslig mot botulinumtoxin typ A, eller något av de hjälpämnen som finns i preparatet. Om man har en infektion på stället där ämnet ska injiceras bör man också undvika att göra behandlingen tills dess att infektionen gått över helt.

Vilka biverkningar och komplikationer kan en botoxbehandling ge?

Direkt efter behandlingen kan huden bli lite svullen, rodna och ömma en aning. Man kan också få mindre blåmärken, något som anses helt normalt. Detta brukar gå över på några dagar. Det är dock av högsta vikt att vända sig till en seriös behandlare när man ska göra en botoxbehandling. Botulinumtoxin som injiceras på fel sätt kan i värsta fall leda till en tillfällig förlamning i ansiktet.

Passar en behandling med botox alla?

För att bäst ta reda på om en botoxbehandling passar en enskild individ är det viktigt att diskutera olika behandlingsmetoder med den behandlande läkaren. Generellt kan man säga att botox passar bäst på rynkor som framkallats av ansiktets mimik. Rynkor som kommit till av till exempel friktion, eller brist på elasticitet i huden kan passa bättre att fylla ut med exempelvis fillers.

Kommer jag att kunna le efter behandlingen?

En fördom som är vanlig när det gäller botox är att ansiktet blir uttryckslöst och inte går att röra. Visst är det i och för sig sant att behandlingen gör musklerna avslappnade, men dagens behandlingar utförs genom att endast koncentrera injektionen på de riktigt små ansiktsmusklerna. Det innebär att mimiken inte påverkas. Man kan alltså både skratta och le uttrycksfullt även efter en botoxbehandling.

Finns det andra användningsområden för Botox?

Botox används inte bara för att behandla hud med rynkor och linjer. Även den som lider av överdrivna svettningar, så kallad hyperhidros, kan ha god effekt av en behandling. Botox används också för att medicinskt behandla bland annat migrän och överaktiv blåsa. Dessa behandlingar brukar tillhandahållas av vården.

Hur går en botoxbehandling till?

En botoxbehandling innebär att man injiceras botulinumtoxin, en så kallad neuromodulator, i de små musklerna i problemområdet där rynkor har bildats.
Ämnet gör att musklerna slappnar av och att de fina linjerna eller rynkorna slätas ut och blir mindre framträdande.

Estetisk klinik i Borås

Vi är en av få estetiska kliniker i Borås och vi jobbar alltid med noggrannhet, dedikation & ärlighet.
Vi erbjuder dig som kund det senaste inom estetiska behandlingar & medicinsk hudvård.

Nyheter hos oss!

Kontakta oss

Österlånggatan 40
503 37 Borås

Scroll to Top