Easy TCA Peeling - Borås

TCA är förkortning för trichloroacetic acid och översätts till triklorättiksyra. Dessa peelings är medelstarka kemiska peelingar som ger din hud en fysisk peeling. Återhämtningstiden är ca 1 vecka, men resultaten är oftast väl värda att vänta på.

En kemisk peeling passar kvinnor såväl som män.

TCA peeling är medel-djup peeling, med styrkor från 8% till 35%. Även om koncentrationen inte är så hög så anses TCA peeling vara en mycket djupare peeling än t.ex. mjölksyra och glykolsyra peelings. Till exempel kanske inte en 50% glykolsyra får dig att fjälla hud ordentligt, medan en 12,5% TCA peel kan få dig att göra det i flera dagar.

TCA peeling förfinar och jämnar ut din hudton genom att minska hyperpigmentering (mörka fläckar, akne märken, solfläckar, fräknar) och fina rynkor. De fungerar dock inte lika bra för acne ärr eller födelsemärken. En TCA peeling är starkare än en glykolsyra peeling, men mer än en TCA behandling är fortfarande nödvändigt för bästa resultat.

TCA peeling kan användas på ansikte, nacke eller baksidan av händerna. De kan också användas över hela ansiktet eller bara på ett visst område. Resultatet håller i allmänhet i ca 6 månader, men de kan hålla ännu längre med glykolsyra eller mjölksyra peeling varannan vecka.

Du kan få TCA peeling från din lokala hudläkare, plastikkirurg, eller estetiker.

TCA peelings är kraftiga med ca 10 dagas återhämtningstid. Om du funderar på att få en TCA behandling bör du definitivt schemalägga lite ledig tid eftersom du inte bör få någon solexponering och du kommer förmodligen vara väldigt röd och flagig.

Huden börjar flagna som mest, troligen 3-4 dagar efter peelingen. Ha en bra fuktkräm (vanligtvis från hudläkare / kliniken du är på) och en kräm mot kliande och svidande till hands.

TCA peeling fungerar inte för alla, så om du faller in i nedanstående kategorier, bör du inte få en TCA peeling utförd.

  • Om du använder Roaccutan eller har använt det under de senaste 24 månaderna
  • Om du är gravid eller ammande
  • Om din hud är benägen att bilda keloider (förhöjda ärr)
  • Om du har mörk hud
  • Om du har herpes simplex och /eller har en benägenhet att få munsår
  • Om du behandlas med cellgifter eller strålningsbehandlingar
  • Om du är HIV-positiv eller har AIDS
Scroll to Top