Pro Clinique

Microneedling - Borås

En av världens mest revolutionerande, icke-invasiva hudbehandlingar är microneedling, som tagit skönhetsindustrin med storm. Metoden har visat sig vara mycket framgångsrik mot allt från ärr och håravfall till rynkor och slapp hud, och används idag av både män och kvinnor över hela världen.
Vi använder utrustningen Exceed som är medicinsktgodkänd och FDA-godkänd.

Vad är microneedling?

Huden består av flera lager och komponenter, och en av de viktigaste beståndsdelarna för dess upprätthållande är proteinet kollagen. Under en människas livstid bryts kollagenet långsamt ned och det är dels en del av den naturliga åldrandeprocessen, dels ett resultat av att huden utsatts för yttre faktorer som solstrålar eller rökning.
Genom att penetrera huden med små nålar, därav namnet microneedling, stimuleras kollagenproduktionen åter och huden börjar bygga upp sig själv inifrån. Resultatet blir att den får en ny lyster och spänst, att cellproduktionen ökar, att porer och ärr minskas och att fina rynkor försvinner. Redan efter några veckor börjar de första effekterna synas men det brukar ta ett antal sessioner över ett flertal månader för att få optimala och långvariga resultat.

Om behandlingen

Behandlingen är kliniskt bevisad att säkert och effektivt behandla linjer, rynkor och akne ärr. Behandling med Exceed verkar hudföryngrande och förbättrar hudstrukturen genom att stimulera collagenbildning. Ojämnheter i huden så som ärr och porer förminskas och blir slätare. Under microneedlingen förs också serum ned i huden.
Efter behandlingen smors din hud med ansiktskräm passande för din hudtyp. En koreansk ansiktsmask som baseras på snigelsekret med goda egenskaper för huden medföljer hem efter behandlingen. Behandlingen innefattar väldigt låg risk för infektioner och ger långvariga resultat. Rodnad och ömhet kan uppstå efter behandlingen och vara en kortare tid.
Förutom microneedling går det också att kombinera behandlingen med exempelvis särskilda serum eller PRP-injektioner där din hud penetreras med din egen blodplasma. Med vår erfarna personal och fräscha, hygieniska lokaler är du i goda händer för att göra din hud så vacker som den förtjänar att vara.

Hur går behandlingen till?

Behandlingen med microneedling tar ungefär en timme och innebär att hudens föryngringsprocess sätts igång med justerbara nålar som går igenom dess yttre lager.  

Estetisk klinik i Borås

Vi är en av få estetiska kliniker i Borås och vi jobbar alltid med noggrannhet, dedikation & ärlighet.
Vi erbjuder dig som kund det senaste inom estetiska behandlingar & medicinsk hudvård.

Nyheter hos oss!

Kontakta oss

Österlånggatan 40
503 37 Borås

Scroll to Top