Pro Clinique

Ansiktslyft

Vad är ansiktslyft?

Ansiktslyft är den nyaste metoden för ett yngre utseende. Det är ett icke kirurgisk ansiktslyft som görs med kirurgiska trådar. Det finns olika varianter av detta för vad man kan ”lyfta” eller strama åt. Den ”slappa” huden stramas åt på djupet och resulterar i ett fräschare och mer ungdomligt utseende. Med hjälp av en fin nål placeras speciella självupplösande trådar i hudens dermis, för att strama upp huden mer grundligt.

Trådarna har en kraftfull effekt och ger omedelbart resultat men kommer med dagarna dra åt allt mer tack vare stimulering av kroppens egen tillverkning av kollagen, elastin och hyaluronsyra. Huden får sin spänst tack vare kollagenet och elastin men även hyaluronsyran har en lika viktig uppgift då den livnär och ger fukt till huden. Vilket trådarna hjälper till med.

Trådarna är en modern metod av föryngring som har gjort succé!

Den hjälper till med avslappningen i huden som vi har i ansiktet, nacken, axlarna och även bröstet. Trådarna gör det möjligt att behålla en lyftande effekt. Ansiktets konturer blir allt mer tydliga och den ”hängiga” huden man har i ansiktet försvinner. Resultatet ser ofta ut som när man haft ett kirurgisk lyft fast utan själva operationen, samt utan allmän anestesi och dess långa läkningsprocess.

Elastiska trådar införs under huden i de områden som ska behandlas. Och detta göra med med en fin väldigt speciell nål.

För att patienten ska känna sig mer bekväm under behandlingen använder vi lokalbedövning. Därav är behandlingen smärtfri. Lyftsessionen håller på mellan 30-40 minuter

Resorblift, resorbera trådar (tillverkade i Frankrike) är gjorda av polymjölksyra som naturligt redan finns i människokroppen.

De är perfekt biokompatibla och orsakar heller inga allergier. Med tiden så löser de sedan upp sig och elimineras av kroppen. Deras egenskaper säkerställer metodens säkerhet.

Inte nog med att trådarna naturligt stramar åt huden, stimulerar dom dessutom sin förnyelse samtidigt som åldringsprocessen saktas ned.

Kollagenfibrerna som bildar sig runt trådarna stödjer mjukvävnaden och förhindrar slagning av huden.

​Du kommer att se omedelbara resultat. Resultatet blir effektivare med tiden genom att produktionen av kollagen, elastin och hyaluronsyra ökas med hjälp av tråden.

Vi alla är olika individer och får olika resultat olika snabbt. Lyft effekten fortsätter med dagarna men man kan redan se en förändring efter behandlingen.  Faktorer som kan påverka är

 • ​Ålder
 • Hudtyp
 • Fettvävnad
 • Antal trådar
 • Ptos

​I upp till 5 år håller ett sånt här lyft. Detta är just nu det nyaste, mest hållbara och långvariga icke-kirurgiska ansiktslyft. Trådarna i sig är utformade så att de gradvis upplöses av kroppen.

Omedelbart efter behandlingen börjar nybildandet av blodkärl, kollagen, elastin och hyaluronsyra. Under tiden trådarna löses upp bildas ny bindväv.

​Efter behandlingen är det viktigt att tänka på att inte ta antiflamatoriska mediciner som (ibuprofen, Ipren, voltaren ect.. ) men vanlig alvedon går bra.

Behandlingen kan orsaka en viss temporär svullnad och även mindre blåmärken som är resultatet av nålstrickningarna.

Detta är normalt och vi rekommenderar att avstå från tuggrörelser minst 12-24 timmar efter behandlingen. Även fysiska övningar. Undvik även bastu, sol och bad i minst 2-4 veckor.

Återhämtningsperioden är praktiskt taget obefintlig. De små spåren av nålen försvinner vanligtvis efter 2-3 dagar och man kan känna att det stramas mer och mer under de första 3-6 månaderna.

Lyft effekten fortsätter med dagarna men man kan redan se en förändring efter behandlingen.

Idag erbjuds de mest hållbara ansiktslyftstrådar som finns på marknaden. De har utmärkt livslängd på upp till 5 år och bryts ner av kroppen tack vare de dubbelriktade mikrokuggarna som finns på tråden.

Så fort man har placerat tråden i huden börjar kroppens försvar igång genom att bilda nya blodkärl, kollagen och elastin runt tråden. Det bildas fibrotiska kapslar som binder sig till gängorna och håller dem på plats.

Med tiden som tråden löses upp bildas nya vävnader som fortsätter att bidra till lyfteffekten.

 • ​Autoimmuna sjukdomar

 • Systemiska sjukdomar i blodet
 • Tillstånd till keloidärrbildning
 • Graviditet och amning
 • Pågående Infektion
 • Mediciner som blodförtunnande (acetylsalicylsyra, antikoagulant, systemiska enzymer osv.) dessa mediciner bör avbrytas 3-10 dagar före behandlingen.

Estetisk klinik i Göteborg

Vi jobbar alltid med noggrannhet, dedikation & ärlighet.
Vi erbjuder dig som kund det senaste inom estetiska behandlingar & medicinsk hudvård.

Nyheter hos oss!

Kontakta oss

Kyrkogatan 44
411 15 Göteborg

Scroll to Top